שיווק תוכן הופך יותר ויותר פופולרי בכל שנה שחולפת. עסקים שונים רואים את המתחרים שלהם מפרסמים תוכן משמעותי ומחפשים דרכים לעשות את אותו הדבר בעצמם, ואז מתגלה להם האמת – שיווק תוכן הוא מסע ארוך. הם מגלים שלייצר תוכן איכותי לאורך זמן הוא אתגר קשה מהצפוי, במיוחד לעסקים שרק נכנסים לתחום שיווק התוכן. בנוסף, רבים הם העסקים שמצפים לראות תוצאות מהר ועכשיו, ואז מתאכזבים ומוותרים.
לעסקים האלה אתרום רק מילה אחת: "סבלנות".
כאשר שיווק תוכן נעשה באופן נכון, זו שיטת פרסום ושיווק מהיעילות ביותר שיש. לכן, אם החלטת להיכנס במלוא הכוח לעולם שיווק התוכן בכלל ובפרט ברשתות החברתיות, יש לוודא שלא מוכרים לך את המיתוסים הנפוצים הבאים:
מיתוס 1 – יצירת תוכן איכותי זה עניין של מה בכך:
כניסה לשיווק תוכן ללא ניסיון, ופיתוח ציפיות שהתוכן הראשוני יהיה מדהים כבר בהתחלה, משולים לאשליה אחת גדולה. אני לא אומר שהעסק שלך לא צריך לשאוף לייצר תוכן טוב ואיכותי כמה שיותר מהר, הרי זה מה שבסופו של דבר יביא לך לקוחות חדשים, אבל צריך להבין שתוכן משובח בעולם שיווק התוכן נבנה לאורך זמן.
זה מתחיל עם מציאת כותבים טובים, ואם רוצים להפוך את שיווק התוכן להפקה של ממש אז גם מעצבים גרפיים ועורכי וידאו. רק שכמו בכל מערכת יחסי עבודה, יכול לחלוף קצת זמן עד שכולם מבינים מה באמת עובד עבור העסק שלך.
במקום להתמקד ביצירת המופת השיווקית בכל פוסט ובכל יום, כדאי לקחת את הזמן בכל הנוגע לתהליך היצירה ולהשקיע לא פחות זמן בקידום התוכן. יותר מדי עסקים נכנסים לשיווק תוכן ומסתבכים בתהליך יצירתו עד ששוכחים שהחומר השיווקי גם צריך לצאת החוצה מתישהו.
מיתוס 2 – יותר תוכן יגיע ליותר אנשים:
בזמן שהמשוואה הבעייתית הזו עובדת במקרים מסוימים, להקריב איכות על חשבון כמות היא פעולה שמעכבת בפועל את מאמצי שיווק התוכן. אם מציעים לך לדחוף תוכן לרשתות ולבלוגים מדי יום, יש לסרב בנימוס. פוסט אחד שנוגע ב-100 אנשים תמיד יעשה עבודה יעילה יותר מ-100 פוסטים שלא מזיזים לאף אחד.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לעסקים שרק נכנסו לעולם שיווק התוכן היא להאט ולתכנן. לעתים קרובות, כתיבת פוסט יכולה להשתפר פלאים אם מבלים עוד קצת זמן בהבנת הקהל שלך ובדרך שבה הוא מחפש מידע. למידה סבלנית שכזו יכולה להוביל אותך לשיפור הכותרת או התוכן שהקהל שלך באמת צריך, ולכך שעוד 1000 עיניים יחשפו לתוכן שלך דרך הרשתות החברתיות ומנועי החיפוש.
מיתוס 3 – מציאת כותבים טובים היא קלה וזולה:
ישנם הרבה עסקים עם ציפיות לא מציאותיות לגבי מה שהם צריכים להשקיע כדי לייצר תוכן איכותי. בדרך כלל, כשמחפשים את הכי זול מוצאים "מטחנות תוכן" במקום "כותבי תוכן". כשמחפשים הכי זול מוצאים פרילנסרים בעלות נמוכה וחברות הפקת תוכן אוטומטי שמעתיקים במקום למקד תשומת לב במה שהעסק שלך צריך. כותבים שמשקיעים זמן ומחשבה בכל מילה שהם מייצרים עבורך הם לא עניין של מה בכך. ישנם הרבה עסקים שמניחים שטווח המחירים הזול של "טוחני התוכן האוטומטיים" טוב גם ליצירת תוכן איכותי וקריאייטיבי. המיתוס הזה לא יכול להיות רחוק יותר מהמציאות.
אם רוצים למצוא אנשי תוכן שבאמת משקיעים את זמנם ביצירת תוכן ברמה גבוהה ובמקצועיות אמיתית צריך לשלם להם בהתאם. המון עסקים ימצאו כותבים בעלות נמוכה שמסוגלים לייצר כמה חתיכות תוכן מרשימות בתחילת העבודה, אבל אז מגלים שאיכותם יורדת, במהירות לאחר כמה פוסטים בודדים.
כשלא משלמים לאנשי מקצוע בהתאם לכישוריהם, קשה לשמור על תשומת הלב שלהם לאורך זמן. כשהם לא מרגישים את הנאמנות והאמון שלך הם יתייחסו למשימות שלך בהתאם. כשמשלמים תעריפים נמוכים אפשר למצוא כותבים שלא יודעים איך לשווק את עצמם מספיק טוב כדי לדרוש תשלום גבוה וכאלה שקופצים מעבודה אחת לאחרת בניסיון נואש לטפס בסולם התעריפים. לכן, במיוחד בתחום התוכן, אין להתפלא שאם מחפשים "מציאה" בתחתית סל המבצעים, מוצאים יצרני תוכן טפל במרתפים.
טל מאור · טעימה מהעמודים המקוריים
לכתוב טוב ברשת




הקטע המרכזי כטקסט נגיש
״תמכור את הטעם, לא את הסטייק״ הוא אחד הכללים החשובים ביותר בכתיבה שיווקית. הקפדה על הכלל הזה מחזקת באופן משמעותי כל טקסט שיווקי. הרי המטרה הסופית של כל טקסט שפונה לקבוצה גדולה של קונים פוטנציאליים היא להניח בידיהם משהו שכתוב טוב ומייצג אותך או את מוצריך באופן נהדר.
הצעד הראשון הוא להימנע מטעות שכותבים רבים עושים, וביניהם גם כמה קופירייטרים: הם מתמקדים בתכונות של המוצר ומאדירים את צבעו ואת גודלו ומבזבזים מילים על מה הכפתור האדום עושה. אם המוצר הוא שלך – כל זה עשוי להישמע לך נהדר. הרי מזמן התאהבת במוצר בגלל כל התכונות הללו והשקעת מאמץ וכסף כדי לשווק אותם. אולם יש כאן בעיה.
עובדת חיים היא שאנשים לא קונים תכונות – הם קונים תועלות. הם לא קונים משחת שיניים, הם כן קונים שיניים בריאות יותר. הם לא קונים מכונית, הם קונים בטיחות ולייף סטייל. הם לא קונים ייעוץ עסקי, אבל הם כן קונים יותר כסף בחשבון הבנק שלהם. הבנת את הרעיון? זה כלל נכון לגבי כל עסק, כל מוצר וכל שירות – אם הוא עוסק במכירה ישירה לצרכנים (B2C) או במכירה לעסקים אחרים (B2B).
מיתוס 4 – עדיף לשמור על פרסום התוכן רק באתר שלך:
אמנם הגיוני לפרסם את התוכן שלך באתר שלך… הרי הוא שלך והסיבה שמעלים אותו היא במטרה שאנשים יבקרו באתר. עם זאת, כמה מהתכנים המוצלחים ביותר שאי פעם כתבתי פורסמו באתרים גדולים ונצפים שאינם שייכים לי או ללקוחותיי. אנשי שיווק תוכן מנוסים כבר יודעים שפיצול התוכן בין כמה מקורות יניב, כמעט תמיד, השפעה גדולה הרבה יותר מאשר פרסום כל כתבה שלך רק בבלוג שלך.
תמיד יהיו מותגים גדולים משלך. כדאי לנסות לשתף את התוכן באותם אתרים של אותם מותגים גדולים. כך התוכן יהיה חשוף לקהל חדש, ימשוך לקוחות שלא ניתן להגיע אליהם אחרת ויסייע לך להיחשף להזדמנויות חדשות.
מיתוס 5 – שיווק תוכן מייצר לך כסף במהירות:
שיווק תוכן הוא מרתון, לא ספרינט. אפשר לשכוח מסוג התוצאות שקיווית להשיג בין לילה. כשאני עובד עם עסקים שרק התחילו לשווק תוכן, פעמים רבות אני מציע להם להשקיע את אותו מאמץ שהושקע ביצירתו, גם בקידומו אורגנית ובתשלום.
ישנן סיבות רבות לכך. גישה כזו עוזרת לעסקים "לטפס את העליות הראשונות" ולקבל מושג על סוג התוצאות שניתן לצפות להן משיווק תוכן טוב. בנוסף, זו גישה שמגדירה את הציפיות כבר בהתחלה. אם לא ידעת, אפשר לפרסם את התוכן הטוב ביותר בעולם, שנכתב על ידי הכותבים האיכותיים ביקום, אבל אם לא דאגת לקידומו גם ברשת החברתית, יהיה לתוכן שלך קשה עד בלתי אפשרי להגיע לאף אחד. יצרת ולא קדמת? ירית לעצמך ברגל.
מיתוס 6 – ככל שהתוכן ארוך יותר התוצאות טובות יותר:
בשנים האחרונות ישנה מגמה – עסקים חושבים שעדיף להתמקד בכתיבת תוכן מרובה מילים על פני תוכן קצר וקל לעיכול. האמת היא שיש לתופעה הזו סיבה טובה – מאמרים ארוכים הם בדרך כלל יותר אינפורמטיביים, מכסים כל נושא בצורה רחבה יותר ונותנים לקוראים משאב מידע שניתן לשמור ולחזור אליו כשהצורך מתעורר. בנוסף, יש ראיות לכך שגוגל ושאר מנועי החיפוש "אוהבים" תוכן בפורמט ארוך.
עם זאת, ואת זה באמת חשוב לדעת, לא כל נושא דורש 10,000 מילים… את רוב הנושאים ניתן לכסות במאמרים קצרים יותר ואפילו עדיף, שכן אנחנו חיים בעידן הפרעת קשב וריכוז בו מעטים באמת קוראים ברשת ורבים מתייאשים כשהם נחשפים לתוכן ארוך מדי ולא קוראים בכלל. מסרים חשובים בשיווק שלך נעלמים בתוך מאמרים ארוכים ויכולים לבלוט במאמרים קצרים.
כיום יעיל יותר לכתוב קצר, ואם כבר כותבים מאמרים ארוכים, יש לחלק אותם לפסקאות, לנקודות דגש או לפרסם חלקים מהמאמר הארוך בזמנים שונים.
סיכום
שיווק תוכן הוא ההחלטה השיווקית הטובה ביותר שניתן לקבל עבור העסק שלך בטווח הארוך. הקטע הוא שכל עסק יכול לעשות את זה בעצמו, אבל לא לכל עסק יש את המשאבים הנדרשים מבחינת זמן ויכולת. היתרונות של שיווק תוכן איכותי לא באים בקלות. ישנן הרבה תפיסות מוטעות לגבי הזמן והמאמצים הדרושים כדי לייצר שיווק תוכן בעל תוצאות טובות, שגורמות לאנשים לקרוא שוב ושוב את הפוסטים שלך. לפחות ניקינו כאן חלק מהמיתוסים השגויים שמזהמים את האוויר בכל הנוגע לשיווק תוכן, שאר העבודה מונחת בידיים שלך, או בשלי.
רוצה לכתוב ספר אבל אין לך זמן או יכולת לעשות זאת לבד? הלינק הזה בשבילך









