מעצבי אתרים נוטים להזניח את אחד הנושאים החשובים בבניית אתר מצליח – השילוב בין קופי טוב לעיצוב שתומך בו ומדגיש את מסריו החשובים. הפוסט הזה ידון בחשיבות הטקסט והקופירייטינג, ושילובו הנכון בבניית העיצוב לאתר.
נטייתם של מעצבי אתרים רבים
היא לטפל בשילוב הטקסט באתר ממש בסוף התהליך, הם יהפכו הרים וגאיות כדי ליצור עיצוב מדליק לאתר שיראה מיליון דולר, אך ישקיעו דולר בקופירייטינג ובשילוב נכון של הטקסט והעיצוב. הטקסט העלוב, או שילובו של הטקסט האיכותי בצורה לקויה, יגרמו לכך שהאתר נחשף לאנשים רבים שאינם גולשים אליו בגלל המראה, ובורחים בגלל שהמסר השיווקי לא עבר אליהם כפי שבעל האתר היה רוצה.
הגולש המצוי אינו מומחה לעיצוב
הוא אומנם חש כשהעיצוב מוצלח וכשהאתר נראה טוב, אך תחושתו הכללית לגבי האתר מתקבלת משילוב הנראה בשילוב הנקרא. הגולש אינו רואה "עיצוב" ואינו רואה "טקסט", הוא רואה אתר שמכיל את השניים. יש לזכור שהגולשים "הנורמאליים", כבר מתורגלים בקריאה וכתיבה באינטרנט, הרבה יותר מאשר באבחנה בין עיצוב טוב יותר או פחות, את זה הם בעיקר מרגישים. עובדה היא שרבים הם האנשים שמקימים אתר ובוחרים את המעצב לא בהכרח לפי טיב העבודות שלו, אלא בהתאם למה ואיך שהוא שמספר על העסק שלו, אז למה שהגולשים לאתר ינהגו אחרת?
עיצוב אתר שלא לוקח בחשבון טקסט, כרוך בפעולות לא רצויות
כגון מיקום תיבת טקסט בלי לדעת מה ייכתב בה. אחת הדרכים היעילות לעיצוב אתר המתחשב בטקסט נעשית בצורה הבאה: כתבו תוכן לאתר ונסו למקם את הטקסט בעמוד בלי לעצב דבר. כתבו כותרות, טקסט לתיבות טקסט, מאפיינים, מאמרים, לשוניות, פריטים קטנים המהווים פתרון מתוחכם לצורך מוגדר, קטגוריות וכל מה שתוכן האתר זקוק לו. עכשיו נסו למקם את הכול, ללא עיצוב, ללא גרפיקה כלשהי, באמצעות עורך טקסט פשוט.
רק אחרי שאתם חושבים שהצלחתם, תתחילו לצקת לכל הטקסט הזה עיצוב מסוגנן
צבעים, טקסטורות, צורות וכל מושג גרפי אחר שיעיר את הטקסט לחיים. זו דרך יעילה מאוד לעצב אתר וזאת כי כעת העיצוב ישרת את המסרים של האתר כפי שהם נכתבו מראש. יתרה מכך, שיטת עיצוב אתר זאת תוביל לעיצוב מקורי יותר, כי העיצוב אינו נשען על עיצובם של אתרים אחרים באותה קטגוריה.
טל מאור · טעימה מהעמודים המקוריים
לכתוב טוב ברשת




הקטע המרכזי כטקסט נגיש
״תמכור את הטעם, לא את הסטייק״ הוא אחד הכללים החשובים ביותר בכתיבה שיווקית. הקפדה על הכלל הזה מחזקת באופן משמעותי כל טקסט שיווקי. הרי המטרה הסופית של כל טקסט שפונה לקבוצה גדולה של קונים פוטנציאליים היא להניח בידיהם משהו שכתוב טוב ומייצג אותך או את מוצריך באופן נהדר.
הצעד הראשון הוא להימנע מטעות שכותבים רבים עושים, וביניהם גם כמה קופירייטרים: הם מתמקדים בתכונות של המוצר ומאדירים את צבעו ואת גודלו ומבזבזים מילים על מה הכפתור האדום עושה. אם המוצר הוא שלך – כל זה עשוי להישמע לך נהדר. הרי מזמן התאהבת במוצר בגלל כל התכונות הללו והשקעת מאמץ וכסף כדי לשווק אותם. אולם יש כאן בעיה.
עובדת חיים היא שאנשים לא קונים תכונות – הם קונים תועלות. הם לא קונים משחת שיניים, הם כן קונים שיניים בריאות יותר. הם לא קונים מכונית, הם קונים בטיחות ולייף סטייל. הם לא קונים ייעוץ עסקי, אבל הם כן קונים יותר כסף בחשבון הבנק שלהם. הבנת את הרעיון? זה כלל נכון לגבי כל עסק, כל מוצר וכל שירות – אם הוא עוסק במכירה ישירה לצרכנים (B2C) או במכירה לעסקים אחרים (B2B).
מה שלא תבחרו לעשות, ואיך שכן או לא תעשו זאת, זכרו שישנו עיקרון אחד חשוב באתרי אינטרנט טובים
עיקרון ה"שקיפות". שקיפות מתייחסת גם לעיצוב וגם לטקסט. אם הגולש הבחין בעיצוב שלכם יותר מדי, העיצוב כנראה מפריע לו. אם הטקסט רועם מדי, קולני, "מעכרי", עילג או צעקני – נפגמה השקיפות ונפגע הרושם הראשוני. על הטקסט, כמו גם על העיצוב, להיות שקופים במידה כזו שחוויית הגלישה באתר היא קלילה, נעימה, אינפורמטיבית ויעילה.
רוצה לכתוב ספר אבל אין לך זמן או יכולת לעשות זאת לבד? זה בשבילך









